Pendelen

Ik trek de deur van kantoor achter me dicht.
Deze tijd van het jaar beginnen de dagen te lengen maar op een grijze dag als vandaag is het nu al vrij donker. De lucht maakt zijn dreigementen waar en het begint te regenen. Het is zo’n 10 minuten stappen naar het station. Soms heb ik geluk, en valt mijn tochtje net tussen twee regenbuien door. Vandaag blijft het de hele tijd gieten.

Op het tochtige perron is tenminste droog en in de trein is het zelfs een beetje warm. Het voorbijschuivende landschap ziet er troosteloos uit. De ondergaande zon doet toch nog een poging tussen de wolken door te breken.

fikse regenbui
druipnat op de trein naar huis
dromen van de zon

Maar het is niet echt een wolkbreuk en er vormen zich geen plassen rond mijn zitplaats. Heb ik niet wat overdreven?

lichte regenbui
klammig op de trein naar huis
dromen van de zon

Dichter bij de waarheid of niet, oncomfortabel nat ben ik in elk geval, tot op mijn vel. Thuis zal een warme douche wonderen doen.

Een gedachte over “Pendelen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.