Poezie langs de snelweg

… en dan is er ook nog file ter hoogte van Mannekensveer.’

De radiopresentator spreekt de naam Mannekensveer uit alsof hij er niet zeker van is dat het geen grap is. Het is dan ook een onwaarschijnlijke plaatsnaam.
Als ik het bord langs de autosnelweg niet zelf had gezien zou ik denken dat het een verzonnen plaatsje was in een of andere roman, van Streuvels of zo, een gehucht met een handvol boeren en een pastoor en verder alleen velden en weiden vol koeien .

Zoals Lapscheure bijvoorbeeld of Schellebelle, waarvan ik lang dacht dat het een prachtige vondst was van een of andere jeugdauteur.

In welk boek het werd genoemd kan ik mij niet meer herinneren. Wel weet ik nog dat ik heel verrast was toen later op taalkamp aan zee een klasgenootje visitekaartjes had met Schellebelle erop en het dus wel écht moest bestaan.

Ondertussen kom ik er geregeld. Het is klein en er loopt een drukke weg doorheen maar het zicht vanop de Scheldedijk is net zo pittoresk als de naam doet vermoeden.

Volgens de lokale krant staat in Hemelveerdegem dan weer een huis te koop: een bungalow met 2 slaapkamers. Alleen al voor de naam zou ik er een kijkje willen gaan nemen. Of misschien is het beter wonen in Godveerdegem?

Jammer dat ons platteland er niet meer uitziet zoals het klinkt: stil, groen en kalm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.