Een weekendje ‘Daarheen en weer terug’

Het voorbije pinksterweekend was het zo ver: we gingen ‘Daarheen en weer terug’.

’Daar’ dat was het Greisinger museum in Jenins, Zwitserland, om er 4 (het werden er uiteindelijk 6!) uur lang in midden-aarde rond te dwalen.

En vanuit ons vertrekpunt in Brussel Zuid was er dan ook heel erg veel ’heen en terug’.

Hoe overleef je zoveel uren trein?
Met het juiste gezelschap zo bleek. Geen tijd om zich te vervelen, er was altijd wel iets te doen of te bediscussiëren. Sudoku’s, quizzen, spelletjes, bij Elanor weten ze hoe de verveling weg te houden!

De reis is minstens zo belangrijk als de bestemming en die was niet mis.
Na een queeste voor koffie en een regenachtige wandeling door het charmante stadje Chur was het op zondagmiddag tijd voor het echte werk.

Klop op de deur om binnen te gaan....

 

Nieuwsgierig naar wat achter die deur zit?

Het museum is werkelijk volgestouwd met spullen geïnspireerd door Tolkien’s middenaarde en is vrij spectaculair vormgegeven. Je komt ogen tekort.
En oren, want de gids (en tevens eigenaar) weet van geen ophouden en ratelt aan één stuk door. Over de collectie, maar ook leuke weetjes en allerlei theorieën over middenaarde en over de films passeren de revue. Kortom een must voor fans, of het nu van de boeken is of van de films.

Ook de terugreis was memorabel: we kwamen er eindelijk achter uit welke dwergen ons gezelschap nu eigenlijk bestond. En in Brussel scheidden de wegen alweer…

Zo’n intens weekend, dat voelt achteraf als een lange vakantie en de binnen druppelende foto’s zorgen voor lang nagenieten …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.