Er was eens…of toch niet

Er was eens een paar maand geleden een schrijfwedstrijd. Alle sprookjes schrijvers van het land werden gevraagd hun mooiste sprookje in te sturen. Niet zomaar een sprookje, een modern sprookje, en het moest ook nog eens aan een bepaalde lengte voldoen.

Velen waren geroepen, 25* werden uitverkoren. Uitgeverij Inkt ging ermee aan de slag en vandaag ziet een nieuw sprookjesboek het levenslicht.
Dat het nog lang lezers een paar fijne momenten mag bezorgen.

https://www.standaardboekhandel.be/p/er-was-eens-of-toch-niet-9789083092454

*Mijn sprookje ‘De geest in de lamp’ is ook opgenomen. Kan je heden ten dage nog ongeremd 3 wensen doen zonder in de problemen te geraken?

Poëzieweek 2021

Zit corona er voor iets tussen? Of is Amanda Gorman, die mocht voordragen op de inauguratie van Biden, de grote inspiratiebron?
Feit is, gedichtendag is hip dit jaar. En aangezien workshops en voordrachtavonden dit jaar niet mogelijk zijn, is er heel veel poëzie op straat te vinden.

De bibliotheek verzamelde minimale gedichten onder de Wetterse bevolking om er een hele week de lichtkrant mee te vullen.
Het werk van leerlingen uit de kunstacademie is dan weer tentoongesteld binnen in de bibliotheek. En ook de scholen laten zich niet onbetuigd en tonen de resultaten van hun poëzieprojecten in de etalages van lokale handelaars en achter ramen. Alles nog te bekijken tot en met 3 februari.

Een overdosis? Voor de toevallige passant waarschijnlijk wel. Maar voor de gelegenheidsdichter is zo’n gedichtendag toch vooral aanleiding voor een paar uurtjes plezier.

Alleen / op stap / in de stad
Het was zo leuk / samen
één van de tientallen gedichtjes op de lichtkrant aan de bibliotheek